Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o ludzkim braku szacunku do wszystkiego, nawet przyjaciół?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem sobie kwejka, a tutaj ;( :

84776-piesek.jpg

Nie potrafię tego skomentować, jest to takie ... prawdziwe. Nic nie szanujemy, a gdy to stracimy jest puacz !

Dyskutujmy o tym !

Zapraszam hejteruf i innych mpc userów.

Pozdro Kenedi.

@edit:

Jak nie widzicie PPM > Kopiuj adres url, albo otwórz grafikę.

@ -=MacieQ=- Nie, nie jesteś fajny. I jak już jestem dzieckiem, nie nastolatką.

@Drugi Edit: Dzięki za spoiler ;x

Opublikowano

Cholernie prawdziwe, ale jak to w życiu bywa zawsze dbamy tylko o własne dupsko.

Ważne, żeby coś wykorzystać dla swojej przyjemności, a jak pojawi się lepsza "zabawa" wyrzucić do "szuflady" i zapomnieć.

Tylko, że nowsze nie zawsze oznacza lepsze na dłuższą metę. Szkoda tylko, że zaczynamy to dostrzegać jak jest już za późno.

Podsumowując"

"Mądry Polak po szkodzie".

nie widzę 'dołączonej grafiki'. : <

PPM >> Pokaż obrazek.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Troche prawdy jest , np. mojemu najlepszemu kumplowi zabralem dziewczyne cos mi w glowie odbilo i przez miesiac nie moglem z tym zyc wkoncu to najlepszy kumpel . Od tego mamentu szanuje ludzi ktorzy mnie szanuja a szmaty tepie . Ale w koncu mamy 2011 rok pelen komercji i pieniedzy a kto ich nie ma nie moze zyc , nie ma jedzenia , umiera , ludzie nad nami robia z nami co chca , ludzie umieraja oni sie cieszal a my sie zmieniamy w zwierzeta i zabijamy bliznich za chleb . To jest niedopomyslenia zeby czlowiek pracowal po 60 godzin w tyg i nie mogl wyzyc z rodzina . Kazdemu nalezy sie dobrobyt mniejszy lepszy ale za komuny juz bylo lepiej niz do tego co zmierza ten swiat.

wakow9.png
Opublikowano

Nie mogę zobaczyć grafiki, korzystam z opery jak coś ^.^

PPM na napis dołączona grafika >> Pokaż obrazek..

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/84776-piesek.jpg

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Dzięki razor.

@yagami, zrób to co razor napisał.

Cóż można napisać, sama prawda. Człowiek nie potrafi docenić tego co ma, gdyż ciągle pragnie więcej. Najlepszy przykład to dziewczyna. Możemy mieć pretensję do swojej wybranki, kłócić się z nią, bo ciągle nam coś nie pasuje, a gdy ją stracimy, zaczynamy dostrzegać jacy byliśmy egoistyczni i to, jak bardzo ta osoba nas wypełniała i była nam potrzebna. Mnie na szczęście takie coś nie spotkało, jeszcze nie... Naprawdę ludzie - szanujmy to, co mamy.

Opublikowano

Nawiążę do tematu, choć nie czytałem poprzednich postów. Ludzie szanują to co ich, a rzeczy innych odrzucają w pewnym stopniu poprzez zazdrość bądź nienawiść. Oczywiście jest dużo ludzi którzy w ten sposób nie postępują, ale wiele spotkałem takich ludzi którzy działają na zasadzie : Ja nie mam, ty też nie będziesz miał. Tacy ludzie cieszą się ze swojego szczęścia jak i z czyjegoś nieszczęścia. Każdy ma inną osobowość i nie ma ludzi idealnych. Nawiązując do ogólnego szacunku do ludzi innych to bardzo denerwuje mnie gdy widzę np. młodzież zaczepiającą starszą kobietę. Ja jestem raczej otwartym człowiekiem, staram się szybko nawiązywać kontakty i okazywać szacunek innym. Także jestem często zazdrosny o to, co ma inny gdy ja nie mogę mieć tego ale przełknę to i już ta zazdrość znika. Mógłbym o sobie wiele złego powiedzieć, bo trochę samokrytyki nikomu nie zaszkodzi, ale nie będę tutaj pisał nie na temat.

Tak odskoczę od poprzedniej treści i poruszę następny wątek.

Jaki macie stosunek do ludzi starszych? Bo jak ja widzę np. w telewizji jak ktoś okradł starszą kobietę to aż płakać się chce.. Takie biedne babulki już na nic siły nie mają a Ci bezduszni ludzie ciągle je dobijają. Oczywiście nie mówię o takich kobietach jak np. Barbara Kwarc, tylko o prostych starszych kobietach. Ale sam nie jestem inny. Kiedyś było tak że gdy ktoś zwracał mi uwagę to po prostu uciekałem, ale kiedy to było. Dziś oczywiście lekka pyskówka i walka o swoje. Wiem że nie jest to odpowiednie w stosunku do ludzi starszych czy chorych ale jak mówiłem wyżej nie każdy jest idealny. A wy forumowicze, jak wy odbieracie wiadomość o np. napadnięciu starszej kobiety, takiej prostej kobietki co chodzi podgarbiona z laską. Mnie aż ściska...

Jeszcze o czymś zapomniałem, dam wam przykład ze szkoły. Kolega mnie obrazi, to ja go nie uderzę, bo jakoś nie czuję takiej potrzeby. Ja go obrażę, to już on mnie uderzy. Nie wiem czy to można określić jako miękkie serce czy coś w tym stylu, ale nigdy nie uderzyłem przyjaciela. Ostatnio była sytuacja że coś mu przyszło do głowy to wziął butelkę i oblał mnie, kolegę także to on mu zasadził kopa w dupę, ja także miałem to zrobić, ale odetchnąłem i jakoś nie potrafiłem tak podejść i go kopnąć.. Nie wiem jak wy, ale ja do przyjaciół podchodzę z największym możliwym szacunkiem.

Opublikowano

Zasadniczo, jeżeli każdy by się stosował do 'nie rób drugiemu co tobie nie miłe' to byłoby dużo mniej takich sytuacji na świecie xD

classes06.png

Opublikowano

ja nawet przez naszą kochaną rzeczywistość nie potrafię sobie wyobrazić jak wyglądałby świat gdyby nikt nie musiał obawiać się tego, że ktoś zrobi mu na złość (np. widząc to moimi oczami - czternastoletniego dziecka, ze względu na moich rówieśników muszę oglądać się za siebie by nikt nic mi nie zrobił. Jak w szkole porobią się paczki tzw. kozaków to już ogółem masakra - szkoła jest jak jakaś dzicz, puszcza... Umysły dzieciaków są teraz zniszczone przez gry komputerowe i Internet, nikt nie czuje potrzeby niesienia pomocy, wszyscy boją się silniejszych, każdy wstydzi się mówić o swoich uczuciach.)

Jeżeli uważacie, że teraz jest źle to poczekajcie 10-20, bo maksymalnie 30 lat jak do "władzy" dojdą ludzie z mojego przedziału wiekowego :)

Aktualnie trzeba korzystać z życia tak jak jest to możliwe, bo później nie wiadomo czy w ogóle jeszcze będzie można porównać świat* do obecnego, czy tego sprzed kilku lat.

Szczerze mówiąc wolałbym być "100lat za murzynami" (przepraszam za stwierdzenie) niż nadal kontynuować życie w świecie komputerów, telewizji, telefonów. Gdzie nie ma miejsca dla prawdziwej przyjaźni.

*świat w sensie ludzie, natuara, charaktery wszelkiego stworzenia, gatunki roślin, zwierząt, pokarm, tryb życia człowieka i zwierząt, wszystkiego.

Tak to wszystko widzi czternastolatek - rodzicu obawiaj się o swoje dziecko xD

refy RMCF

Opublikowano

ludzie myślą tylko o sobie , ale jest wielu innych którzy właśnie nie dbają o siebie tylko o biedniejszych od siebie :mellow:

Opublikowano

Prawdziwe jest to.. Jak opowiada ten tekst o błędach swoich i tego jak bolą Cie błędy innych.. Człowiek próbuje odpalić znieczulicę na wszystko , a w głębi duszy dalej cierpi przeradzając to w gniew, którym często ranimy innych . Starta boli .. I jak to sie mówi ,, zobaczysz co straciłeś dopiero wtedy kiedy tego zabraknie ' Wiele razy w swoim życiu miałem tak że straciłem coś dla mnie cennego .. Czego żałuję do tej pory i chciałbym to naprawić. Trzeba pamiętać że nasze czyny niosą za sobą skutki , na których nie tylko My cierpimy. Wiem że i tak nikt tego nie zrozumie co napisałem , lub nawet nie przeczyta ale , dzięki i pozdrawiam :)

Moderatorze pamiętaj .. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu

Opublikowano

Kozaczek zajebiście to opisałeś, jestem tego samego zdania, wszystko przez media (MTV i reszta syfu) i internet. Dzieciaki mają zlansowany mózg i do tego są wychowywane bezstresowo.

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

nie tyle internetu, co rodziców. Jeżeli dziecko jest w miarę wychowywane, to potrafi z niego dobrze korzystać.

@kozaczek - ten typ, to nie przyjaciel. :<

Opublikowano

nie tyle internetu, co rodziców. Jeżeli dziecko jest w miarę wychowywane, to potrafi z niego dobrze korzystać.

A jeżeli nie, rodzi się Jot Pe i inne "subkultury". Nie szanują nikogo, niczego, nic, ani nikt nie daje im autorytetu. Nie mają żadnych wartości.

Myślą, że tak jest dobrze...

Ja również wolałbym mieszkać w Afryce w jakiejś Dżungli z ciemnoskórymi z dala od "cywilizacji".

Opublikowano

Kozaczek, szacun, że napisałeś całą prawdę, to co się dzieję na świecie, a także poniekąd w szkołach.

Z roku na rok, będzie coraz gorzej, gorzej, gorzej...

Ponieważ człowiek jakby o kilka lat starszy, lub mocniejszy, albo być może bardziej "dopasowany" do hołoty, robi z siebie małego prezydenta, ponieważ szpanuje tym przed młodszymi, którzy z góry maja mniejsze szanse.

Ja mimo gdy jestem szczęśliwy (rzadkość), zawsze teraz już patrzę z ostrożnością na to szczęście, dlaczego? Ponieważ nie wierzę, że może być długi okres b. dobrze. We wszystkim muszę uważać, bo inaczej? Inaczej - wiadomo, jestem przegrany. Nie zmienimy już ludzi, ponieważ oni tego nie chcą i ich jest za dużo, zawsze się znajdzie duża grupa różnych odłamów. Czasem żyć się nie chcę, ale trzeba twardo stąpać po życiu.

Pozdrawiam.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

KozaczekxD pięknie to opisałeś

zgodzę się z tobą idąc do szkoły widzę jak banda tak zwanych ..liderów'' znęca się nad młodszymi mam wtedy ochotę im przywalić ale co ja mogę ja jestem sam a ich jest 5

świat jest już tak zdemoralizowany że aż szkoda gadać była 2 wojna światowa wszyscy łączyli się by stawić opór silni i słabi działali razem większość oddała życie byśmy teraz mogli żyć na poziomie

a my co ? wszędzie każdy myśli o sobie , ja bym wolał żyć w czasach wojny i walczyć o to co w życiu najważniejsze przyjaźń i miłość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...